Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

ΕΡΩΤΑΣ!!!!!!



   Μπήκε η άνοιξη τα πουλάκια κελαηδούν τα λουλουδάκια αρχίζουν να ανθίζουν και ο καθένας από εμάς έχει όρεξη για πολλά διαφορετικά πράγματα!!Κάποιοι ερωτεύονται και είναι μέσα στην τρελή χαρά κάποιες γυναίκες γίνονται μαμάδες κάποιοι άνδρες γίνονται μπαμπάδες και όλοι βλέπουμε την καθημερινότητα μας γαλήνια!!! Αυτό που έχουμε δεν είναι αρρώστια είναι ο ΕΡΩΤΑΣ!!!!! Ένα κομμάτι χαράς!!Νιώθεις τις πεταλούδες στο στομάχι σου να ζωντανεύουν και όταν βλέπεις τον αγαπημένο ή την αγαπημένη σου να νιώθεις χαρούμενος και ότι είναι ο άνθρωπος της ζωής σου!!!Επειδή λοιπόν όλοι οι ερωτευμένοι είμαστε χαρούμενοι και ζούμε  σε έναν διαφορετικό κόσμο που όλα είναι τέλεια και γαλήνια εγώ σήμερα θα σας γράψω μια υπέροχη συνταγή για να την φτιάξετε και να την απολαύσετε με τον αγαπημένο ή την αγαπημένη σας!!!!

ΜΗΛΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ:


  Ζύμη:
  • 2 1/2 φλ. αλεύρι
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 3/4 φλ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 6-7 κ.σ. κρύο νερό

Γέμιση:

  • 3/4-1 φλ. ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 1 1/2 κ.σ. αλεύρι
  • 6-8 μήλα
  • 2 κ.σ. βούτυρο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

                     
Για τη ζύμη:
  1. Σε μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι. Κόβουμε μέσα το βούτυρο και το ανακατεύουμε τρίβοντάς το, μέχρι να γίνει σαν να έχει το αλεύρι μικρά μικρά μπαλάκια. Προσέχουμε το βούτυρο να είναι καλά παγωμένο. Καλό είναι τα χέρια μας να είναι κρύα και στεγνά.
  2. Μετά προσθέτουμε το νερό κουταλιά κουταλιά μέχρι να κρατιέται η ζύμη και να μπορούμε να την ανοίξουμε. Μη χρησιμοποιήσετε περισσότερο νερό απ'ό,τι χρειάζεται.
  3. Βάλτε τη ζύμη σε πλαστική σακούλα, πατήστε τη να γίνει επίπεδη και βάλτε τη στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
Γέμιση και συναρμολόγηση
  1. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το αλάτι, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το αλεύρι.
  2. Καθαρίζουμε και κόβουμε κομματάκια τα μήλα. Τα ρίχνουμε στο μπολ να καλυφθούν με το μείγμα καλά.
  3. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη (το ένα μεγαλύτερο από το άλλο). Ανοίγουμε το ένα κομμάτι, να γίνει λίγο μεγαλύτερο από το ταψί μας και το στρώνουμε καλά στο ταψί.
  4. Ρίχνουμε από πάνω τα μήλα και βάζουμε το βούτυρο σε μικρά κομματάκια από πάνω.
  5. Ανοίγουμε και το άλλο κομμάτι της ζύμης και σκεπάζουμε την πίτα.
  6. Κλείνουμε καλά τις άκρες και κάνουμε τρύπες με το πιρούνι μας στο πάνω μέρος της πίτας.
  7. Ψήνουμε για 10' στους 220° και μετά για 30-40' στους 180°.

                                          ΚΑΛΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ!!!!!!